Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Koniec PC?

FoxRox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja osobiście w to nie wierze i sobie tego nie wyobrażam, jednym słowem WTF?

"30 lat po IBM PC jego twórca wieszczy koniec ery pecetów

11.08.2011 11:49, Autor: Michał Majchrzycki (mmaj)

Podczas gdy Microsoft obchodzi 30 lecie pierwszego IBM PC, producent komputera, firma IBM jest zdania, że nadszedł koniec ery pecetów.

Koniec PC? Mimo pojawiającej się co jakiś czas frazy, dzisiaj to trudny do wyobrażenia sobie scenariusz. Komputery osobiste to wciąż najpopularniejsze narzędzie, z którego korzysta na co dzień kilka miliardów ludzi. Gdyby dzisiaj miały zniknąć z powierzchni ziemi, wywołałoby to niemały zamęt. A jednak, zdaniem inżynierów IBM, nadeszła już era post-pecetowa. Taką opinię opublikował jeden z twórców pierwszych IBM PC, Mark Dean. Kiedy pomagałem projektować peceta, nie myślałem, że dożyję czasów jego upadku, napisał na blogu Dean.

IBM z produkcji PC wycofał się już ładnych parę lat temu, sprzedając w 2005 roku biznes firmie Lenovo. Firma chce teraz odnaleźć się w nowej epoce, gdzie pecet nie odgrywa już tak dużej roli, co kiedyś. Moim głównym komputerem jest obecnie tablet, stwierdza Dean. Historię współpracy z IBM podsumowuje tymczasem Frank X. Shaw z Microsoftu. Wcześniej obchodziliśmy 30-lecie MS DOS, teraz przyszła pora na świętowanie pierwszego IBM PC. I chociaż twórca systemu Windows nadal wierzy w pecety, to jednak coraz większe miejsce w firmie zajmuje nowa działalność. To między innymi Windows Phone, Xbox czy chmura obliczeniowa. Nawet przygotowywany Windows 8 ma być próbą połączenia epoki PC z nową erą. Czy to się uda, okaże się już całkiem niedługo."

Źródło: Dobreprogramy : http://www.dobreprogramy.pl/30-lat-po-IBM-PC-jego-tworca-wieszczy-koniec-ery-pecetow,Aktualnosc,27147.html

co o tym sądzicie?

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

Nie wierzę w to.. Za dużo robią kasy, to jest po prostu niewyobrażalne gdyby miałby być koniec PC'tów.. Koleś pisał że ma tableta.. Ciekawy jestem czy na tablecie pogra w BF3 -.- Równie dobrze ja teraz mogę sobie napisać: Niedługo zakończy się era MPC.. <_<

Nothing to do here.

Opublikowano

Hahaha, koniec PCtow dooobreee, pcty sa i beda, chociazby do korzystania z chuj wygodnego internetu, ps i xboxy suxx jesli o neta chodzi, napisz mi na ps3 czy jakiejkolwiek konsoli 200 znakow chociazby w ta jedna wolniutka minute : )

167161466687770313241.png

Opublikowano
Co to wgl jest to IBM?Jakiś debil se coś upierdolił i tak pieprzy

Na serio nie wiesz co to za firma? Lol.

@Top

Nieprawda.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

PC to wciąż najpowszechniejsza platforma. Tak łatwo nic jej z tronu nie zrzuci.

Prawda jest taka, że spokojnie uciągną jeszcze z 20 lat zanim je cokolwiek wyprze jeśli wogóle tak się stanie.

Będzie co prawda postępowała miniaturyzacja ale dadzą sobie radę.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Nie wierzę w to.. Za dużo robią kasy, to jest po prostu niewyobrażalne gdyby miałby być koniec PC'tów.. Koleś pisał że ma tableta.. Ciekawy jestem czy na tablecie pogra w BF3 -.- Równie dobrze ja teraz mogę sobie napisać: Niedługo zakończy się era MPC.. <_<

Era MPC nie może się skończyć, bo nigdy jej nie było. Ot zwykłe, polskie forum o czitach do gier wieloosobowych.

mjut.png
Opublikowano

PC to wciąż najpowszechniejsza platforma. Tak łatwo nic jej z tronu nie zrzuci.

Prawda jest taka, że spokojnie uciągną jeszcze z 20 lat zanim je cokolwiek wyprze jeśli wogóle tak się stanie.

Będzie co prawda postępowała miniaturyzacja ale dadzą sobie radę.

Dokładnie :) nie ma szans... rozumiem ''konsole'' ale nigdy w życiu pc... taka kasa leci z pctów że będzie jeszcze wiele wiele lat.

1368093221-U228457.png

2010 - 2012 - Emeryt
/ exMPC Media Team / exModerator Single Player / exModerator Last Chaos / Postmaker / Gold Member / exMentor /

Opublikowano

Dopuki ludzie beda kupowac PC dotad beda je produkowac...nie moga sami o ty decydowac kiedy skonczy sie era PC...o ewentualnym koncu zdecyduja klienci...

Opublikowano

Po prostu ludzi straszą, żeby mieli koszmary jak avatar Sivelt :D . Nie sądzę żeby wycofali się z takiej żyły złota, z powodu innego dziadostwa.

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

Co to wgl jest to IBM?Jakiś debil se coś upierdolił i tak pieprzy

Gdyby nie ibm to byś teraz oglądał czarno-białą telewizję bez dźwięku a nie siedział przed komputerem. Trochę szacunku debilu dla firmy, która zbudowała wszystko to z czego teraz korzystamy.

RAsfepN.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...